Skip to main content

Bir girişimci olarak sizi tatmin edecek üretkenlik düzeyi; zamanın, bilginin ve diğer kaynakların nasıl yönetildiğine ve şirketinizdeki görevlere nasıl öncelik verildiğine bağlıdır. Mevcut binlerce modern ve uygun fiyatlı araçla ekibinizin iş akışını ve üretkenliğini optimize edebilirsiniz. Peki, startup ekiplerinin verimliliğini artıracak araçlar nelerdir?

1) Jira

jira

Jira, sınırlar ve saat dilimleri arasında işbirliği içinde çalışmanıza yardımcı olur. Platformun basit fiyatlandırma modeli, aynı zamanda nakit sıkıntısı çeken startupların büyüme için bütçe ayırmasını da çok kolay hale getiriyor. Bu uygulama sayesinde önemli her şeyi planlayabilir, takip edebilir ve ölçebilirsiniz. İçerik üretmek için de bu aracı kullanabilirsiniz. Üstelik yazılım geliştirmede kullanılan proje yönetimi olanagile sistemi benimseyen bir girişimseniz, Jira size scrumlarda kolaylık sağlar.

2) Teamwork

Teamwork, ekiplerin önceliklerini yönetmelerine, gelişimlerini izlemelerine ve son teslim tarihlerini tek bir merkezi yerden yönetmelerine yardımcı olmak için iş yönetimi uygulamaları oluşturan bir proje yönetimi platformudur. Ekipler, Teamwork’ün çok sayıda zaman kazandıran, iş birliğini artıran araçları sayesinde proje yönetimini daha hızlı ve daha verimli hale getirebilir. Uygulama ayrıca Slack, Drive, Hubspot, Dropbox ve daha fazlası gibi araçlarla entegrasyon sağlar. Teamwork içerisinde görev yönetimi, zaman takibi, satış CRM, içerik işbirlikleri için çalışma alanları, kaynak yönetimi ve raporlamayı içerir.

3) Google Drive

Google Drive iş birliğini son derece kolaylaştırır, yedekleme konusunda endişelenmenizi giderir. Google Drive ile dilediğiniz araçtan çevrimiçi çalışabilirsiniz. Google Drive, ortak drive özelliği sayesinde 100’den fazla kişiyle beraber uzaktan aynı anda çalışmanızı sağlar. Geniş bir depolama hakkı vardır. Kullanıcılarına çok kolay bir arayüz sunar ve sınıflandırma yapmalarına yardımcı olur.

4) Canva

canva

Canva, aynı anda birden fazla task arasında mekik dokurken tüm tasarım ihtiyaçlarınızı tek bir yer üzerinden karşılamanızı sağlar. Sosyal profil resimleriniz, blog grafikleriniz veya logonuz gibi markanızın görsel kimliğini Canva ile yapabilirsiniz. Üstelik uygulama içindeki hazır template’ler sayesinde tasarım bilginiz olmasa bile harikalar yaratabilirsiniz. Çok geniş bir free template portföyünün yanında premium tasarımları da cüzi bir miktarla kullanabilirsiniz.

5) Google Analytics

Google Analytics, arama motoru optimizasyonu ve pazarlama amaçları için istatikler ve analitik araçlar sağlayan bir web analizi hizmetidir. Growthramp’tan Jason Quey, Google Analytics’i neden sevdiğini şu şekilde dile getiriyor: “Google Analytics olmadan web sitemde neyin işe yarayıp neyin yaramadığını bilemezdim. Şu an hangi konular popüler, hangi ülkelerde, hangi zaman dilimlerinde ne aranmış, keywordler ve daha fazlası hepsi Google Analytics’te! Siz de Google Analytics kullanarak web sitenizin performansını izleyebilir, ona göre aksiyonlar alabilirsiniz.

6) Calendly

startup ekipleri

Calendly’de profesyoneller, iş ilişkilerini tek bir toplantı döngüsünde koordine ederek ve birbirine bağlayarak her hafta tek tıklamayla toplantı yapabilirler. Kullanıcılar toplantıları ile ilgili her şeyi Calendly kurgular, senkronize eder ve birleştirir. Böylece toplantılarınızı düzenlerken sürekli olarak gündemi kontrol etmekten daha önemli şeylere odaklanmanızı sağlar. Kullanıcıların sadece uygunluklarını ayarlamaları ve yapmak istedikleri toplantı türünü seçmeleri gerekir. Sonrası için Calendly davetlilerle her şeyi koordine eder.Kullanıcılar, planlarını herhangi bir platformda bir bağlantıyla paylaşabilir. Üstelik uygulama içinde otomatik hatırlatıcılar vardır ve Slack, Zoom ve Teams ile entegre oluşu nedeniyle tercih edilen bir araçtır.

7) HootSuite

Hootsuite, özellikle kolay kullanıcı arayüzü ve uygun fiyat planları nedeniyle dünya çapında tanınmış girişimciler tarafından kullanılıyor. Yeni başlayanlar için en iyi sosyal medya pazarlama araçlarından biri olan bu araç sayesinde; LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat gibi çeşitli sosyal ağları tek bir yerden aynı anda yönetebilirsiniz. Ücretsiz planıyla herhangi bir sosyal medya platformunda 30’a kadar gönderi planlayabilirsiniz. Sosyal medya kampanyanızın ROI’sini ölçebilir ve yaratılan etkiyi tek bir çatı altında takip edebilirsiniz.

Girişimciler ile Yatırımcıların Buluşma Noktası: Startup Borsa

Siz de verimli çalışmalarla girişiminizi belli bir seviyeye getirirken bir yandan da etkili olarak yatırımcı araştırması yapmak istiyorsanız, Startup Borsa’ya üye olarak yatırımcı profillerini inceleyebilir, girişiminizi ileriye taşıyabilirsiniz. Startup Borsa’da finansal raporlarınızı ve KPI’larınızı paylaşabilir, yatırımcının bu dokümanları inceleyerek girişiminiz hakkında bilgi edinmesini sağlayabilirsiniz. Startup Borsa’nın tüm avantajlarından yararlanmak için buradan kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Startup Borsa

Startup Borsa girişimci ve yatırımcıları dijital bir platformda buluşturarak şeffaf ve güvenilir yatırım ilişkilerinin oluşmasını sağlar, bu ilişkileri ortaklık ve çıkışa kadar taşır.