Girişimlerin dijital sahnesinde bugün, uzaktan tüm destek ve satış süreçlerini tek platformdan yürütmeyi sağlayan infoset var!
Girişimin Genel Bilgileri:
Girişimin Adı: Infoset
Kurucu Ortaklar: Samed Düzçay, Sercan Düzçay
Girişimin Aşaması: Büyüme
İş Modeli: B2B
Sektör Bilgisi: SaaS
Konum: Istanbul, Turkey
Infoset ne yapıyor?
Şirketlerin çağrı, e-posta, canlı chat / chatbot, sosyal medya (WhatsApp, Facebook, Twitter, …) gibi tüm destek ve satış kanallarını tek bir platformdan yönetmelerini sağlayan yeni nesil bir müşteri servis yazılımı olan Infoset, 2020 yılının Ocak ayında Fransa’dan tohum yatırım alarak kuruldu. Geçtiğimiz aylarda Türkiye’de QNBEYOND hızlandırma programına, Fransa’da ise LMT kuluçka merkezine giren Infoset, hızlı bir şekilde büyümeye ve müşterilerinden aldığı geri bildirimlerle gelişmeye devam ediyor.
Rekabet söz konusu olduğunda Infoset‘i nasıl farklılaştırıyorsunuz?
Infoset; bütünleşik, kullanımı kolay, anahtar teslim bir çözüm. CRM ve satış için Ürün A’yı, canlı sohbet için Ürün B’yi, çağrı merkezi için Ürün C’yi kullanmak yerine Infoset tüm destek ve satış kanallarını tek bir platformda yönetmeyi sağlıyor. Bütünleşik bir çözüm olması sebebiyle şirketlere operasyonel kolaylık sağlıyor, süreç yönetimini hızlandırıyor ve müşteri deneyimini artırıyor. Birden fazla ürünü birbirine entegre etmeye uğraşmanın, bu süreçte para ve zaman kaybetmenin ne kadar kötü bir deneyim olduğunu biliyoruz, bu yüzden tüm süreç yönetimini bütünleşik bir platform halinde müşterilerimize sunuyoruz.
Başarılı bir şekilde ürünü pazara indirmenin yolları nelerdir?
Pazardaki ihtiyacı iyi analiz etmek, büyük varsayımlarda bulunmadan müşteri geri bildirimleriyle ürünü geliştirmek gerekiyor. Amazon’un ürün geliştirme sürecinde kullandığı “working backwards” stratejisi bu konuda oldukça başarılı. Başlangıçta ölçeklenebilir olmayan birçok yoldan müşteri kazanımı yapmak.
Hangi pazar ve coğrafyalarda yer alıyorsunuz ve açılmayı öngördüğünüz pazarlar nereler?
Türkiye, Fransa, İtalya ve Almanya’da satışlarımız devam ediyor. Yıl sonuna kadar Avrupa operasyonlarımızı genişletmeyi hedefliyoruz. Bu bölgelerde bulunduğumuz pazarda büyüme potansiyeli görüyoruz.
Infoset kullanıcı kazanımını nasıl yapıyor?
Yüksek müşteri memnuniyeti ve ürün kalitesi sayesinde ağızdan ağıza (word-of-mouth ile) müşteri sayımızı her gün artırıyoruz. Blog yazıları ve SEO çalışmaları ile organik olarak inbound lead generation yapıyoruz, sosyal mecralardan ve cold-call / cold-email ile outbound lead generation yapıyoruz.
Gelir kanallarınızı nasıl genişletiyorsunuz?
Ürünümüzü her gün geliştirerek farklı müşteri kitlelerinin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Satış ortaklıkları ve entegrasyonlar ile yeni pazarlara ve kitlelere ulaşıyoruz.
Infoset ekibi kaç kurucu ortak ve çalışandan oluşuyor?
Samed Düzçay, Sercan Düzçay ve şirketin yatırımcısı da olan Benoit L’Huissier tarafından kurulan Infoset, 8’si Türkiye’de, 5’i Avrupa’da olmak üzere toplamda 13 çalışana sahip. Mevcutta yazılım, satış, marketing gibi birçok alanda işe alımlarımız devam ediyor.
Infoset daha önce yatırım aldı mı?
Fransa’dan 2,2 milyon dolar değerleme ile bir tohum yatırım aldık. Mevcutta düzenli KPI takibi ve rapor paylaşımı yapıyoruz. Yatırım öncesinde bir MVP geliştirdik ve ürün-pazar uyumunu konusunda birçok test yaptık. Yatırımı almamızda asıl etken kurucu ekibin bu konudaki yeterliliği ve ürünün pazarda önemli bir ihtiyaca hitap etmesiydi.
Bir girişin yatırım olmadan önce neleri hesaba katmalı?
Yatırım aldıktan sonra istediği büyümeyi yakalamayan sayısız şirket var, burada hesaba katılan tek şey para olmamalı. ”Smart money” denilen şey gerçekten önemli, özellikle yatırımcınızın faaliyet gösterdiğiniz pazarda bilgili ve aktif olması önemli bir avantaj.
Bulunduğunuz sektörün geleceğini nasıl öngörüyorsunuz?
Şirketlerin dijitalleşmeye geçtiği bu dönemde SaaS sektörü önem kazanıyor. Market 2021’de %20.8 büyüdü. 2025’e kadar da yıllık ortalama %12.5 büyüme bekleniyor.
Planladığınız bir ‘’exit’’ stratejiniz var mı? Kendinizi nerede görmek istiyorsunuz?
Henüz net bir exit stratejimiz bulunmuyor, bu strateji büyümeyle birlikte şekillenecek. Önümüzdeki 2 sene içerisinde Türkiye ve Avrupa’da müşteri servis ve CRM çözümleri arasında büyük ve tanınan bir oyuncu olmayı planlıyoruz.
Girişimciliğe başladığınız ilk gündeki kendinize bir tavsiye verecek olsanız bu ne olurdu?
İlk gündeki kendime bir tavsiye verecek olsam hızlı deneyip hızlı yanılmasını söylerdim. Yanlış olmaktan korkmamak, hızlı karar vermek, olabildiğince fazla şeyi denemek ve bunlardan öğrenmek gerekiyor.
Yatırımcıya Erişim: Startup Borsa
Infoset gibi teknoloji girişimlerine tek platformdan erişim için Startup Borsa üyeliğinizi şimdi buradan oluşturabilirsiniz!