Bir startup olarak ekosisteme girdiğiniz ilk andan itibaren yapmanız gereken onlarca iş, hazırlamanız gereken sunumlar ve yetiştirilmesi gereken belgeler olabilir. Bu yolda size yardımcı olmak ve zaman kazandırmak için geliştirilmiş birçok uygulama var. Bu yazımızda sizler için iş sürecinizi kolaylaştıracak 6 uygulamayı listeledik.
1) Trello
Trello, ekip projelerini izlemek, devam eden görevleri vurgulamak, kime atandıklarını göstermek ve tamamlanmaya yönelik ilerlemeyi detaylandırmak için tasarlanmış ortak bir iş yönetimi uygulamasıdır. Trello’da işler ‘Yapılacaklar’, ‘Devam Ediliyor’ ve ‘Bitti’ şeklinde sınıflandırılır. Her türlü metin ve görsel eklenti desteklenen uygulamada ücretsiz 10 panoya erişim ve sınırlı depolama hakkı vardır. Trello’nun tercih edilmesindeki en büyük etken ise kullanım kolaylığı sağlaması ve çok yönlü oluşudur. Bir girişim sahibi olarak sizler de iş yönetim sürecinizi takip etmek için bu uygulamayı kullanabilirsiniz, veya bir tatilde yapılacakları tasarlamak için de kullanabilirsiniz.
2) Mindmeister
MindMeister web tabanlı zihin haritalama aracıdır. Bu uygulama gerçek zamanlı olarak ekip arkadaşlarınızla işbirliği yapmanıza ve beyin fırtınasında bulunmanıza olanak tanır. İçerisinde birçok görsel destek bulunduran Mindmeister, girişiminiz hangi aşamada olursa olsun size yardımcı olabilir. Uygulamayı ister erken aşamada slogan fikirlerinizi yazmak için isterseniz de sosyal medyada üreteceğiniz içerikleri takip etmek için kullanın. Fikir oluşturma ve proje planlamasının yanı sıra, MindMeister’ı sunum oluşturmak için de kullanabilirsiniz. Ayrıca geliştiriciler bir görev yönetim aracı olan MeisterTask’i uygulamaya entegre ettiler. Bu özellik sayesinde fikirlerinizi eyleme dönüştürülebilir ve görevlerinizi tek bir alanda rahatça görebilirsiniz. Uygulamanın ücretsiz kullanacağınız versiyonunda 3 zihin haritasını özgürce kullanabilirsiniz. Ancak, daha fazlası için uygulama içi satın almanız gerekiyor.
3) Product Hunt
Product Hunt, startupını henüz launch edecek olanlar veya çıkmış ürününe yeni bir güncelleme yapıp bunu duyurmak isteyenler için ideal bir platformdur. Uygulama içinde her gün harika yeni ürünler sergileniyor, girişimcilik ekosistemiyle ilgili sorular tartışılıyor ve yeni özellikler test ediliyor.
Product Hunt üzerinde startupınızı sunmanız için tek bir hakkınız ve startupınızın trendlere girmesi için ise tek bir gününüz var. Bu nedenle günü ve saati iyi seçmelisiniz. Product Hunt, Reddit’e benzer bir oylama sisteminin yanı sıra kullanıcı yorumlarını içeren bir sistemi baz alarak çalışıyor. Siz de tüm yeni ürünler, web siteleri, mobil uygulamalar ve diğer teknolojik kreasyonlar hakkındaki yorumunuzu web sitesi üzerinden paylaşabilir, sorularınız varsa tartışabilir ve uygulamaları değerlendirebilirsiniz.
4) MailChimp
E-mail marketing, birçok girişim için harikalar yaratan, zaman içinde başarısı kanıtlanmış bir stratejidir. Başarılı bir e-posta pazarlama kampanyası yürütmek için girişiminizde kullanacağınız profesyonel bir e-posta pazarlama aracına sahip olmanız gerekir. MailChimp sahip olduğu özellikleriyle sizin bu ihtiyacınızı karşılayabilir.
Yeni başlayanlar için en çok tavsiye edilen araçlardan biri olan MailChimp ile; girişiminizin MVP’sini müşterilerinize erken aşamada iletebilir, güzel bir haberi paylaşarak destek rica edebilir ya da bir pazar araştırmasında kullanılmak üzere hazırladığınız anketi tek bir tuşla binlerce kişiye gönderebilirsiniz. Üstelik uygulamanın sunduğu geniş olanaklar sayesinde mailinizin okunma oranını ve okuyucuların içeride kalma süresini artırabilirsiniz. Bu da, girişiminizi büyütürken hangi stratejilere çalışmanız gerektiğine veya hangisini yapmaktan vazgeçmeniz gerektiğine karar vermenizde size yardımcı olabilir.
5) Canva
Çevrimiçi bir grafik tasarım aracı olan Canva; sosyal medya gönderileri, Twitter başlıkları, Facebook reklamları, Instagram postları, videolar, gifler, hatta Zoom arka planları ve çok daha fazlasını tasarlamanızı sağlar. Bir milyondan fazla yazı tipi, resim ve simgeden oluşan bir kitaplığa sahip olan bu uygulamanın hem web sürümü hem de telefonlarınızda rahatlıkla erişebileceğiniz bir aplikasyonu mevcut.
Kullanıcı arayüzünün kullanımı o kadar kolaydır ki, daha önce hiç tasarım yapmamış biri olsanız bile dakikalar içinde harika bir post tasarımı oluşturabilirsiniz. Bir şablon seçerek ilerleyebilir veya sıfırdan kendi şablonunuzu oluşturabilirsiniz. Uygulamanın ücretsiz versiyonu ile işlerinizi kolaylıkla halledebilirsiniz. Küresel tasarımcılar tarafından yüklenen grafikler veya resimleri de küçük bir ücret karşılığında kullanabilirsiniz. Canva sayesinde girişiminizin ihtiyaç duyacağı tüm içerikleri tek bir çatı altında kolayca tasarlayabilir, platforma göre sınıflandırabilirsiniz.
6) WordPress
Giriş gerektirmeyen en popüler içerik yönetim sistemlerinden biri olan WordPress; ücretsiz, açık kaynaklı uygulama PHP ve MySQL’e dayanmaktadır. WordPress çekici web siteleri oluşturmak için bir eklenti mimarisi ve bir şablon sistemi içerir. Tasarımı, çoklu sayfa stilleri, çeşitli widget ve eklentileri, tema özelleştirmeleri, SEO desteği ve çok daha fazlasını WordPress sizin için sunar.
Bir girişimci olarak sosyal medyada tanınırlığınızı arttırmak, potansiyel müşterileriniz sizi aradıklarında ulaşabilecekleri bir web sitesine sahip olmak çok önemlidir. Sadece birkaç video izleyerek ya da kendi kendinize keşfederek çok kısa bir süre içinde web sitenizi WordPress ile oluşturabilirsiniz.
Girişimciler ile Yatırımcıların Buluşma Noktası: Startup Borsa
Tüm bu süreç boyunca girişimizdeki iş süreçlerinizi kolaylaştıracak platformları öğrendiniz. Şimdi, sırada daha sağlam adımlarla sektöre girebilmek için yatırım almak var. Bu aşamada girişiminize uygun yatırımcı profili ile eşleşmek istiyorsanız, Startup Borsa’daki yatırımcı profillerini inceleyebilirsiniz. Startup Borsa’ya finansal raporlarınızı ve KPI’larınızı yükleyebilir, yatırımcının bu dokümanları inceleyerek girişiminiz hakkında ön bilgi edinmesini sağlayabilirsiniz. Startup Borsa’nın tüm avantajlarından yararlanmak için buradan kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.