Girişimlerin dijital sahnesinde bugün; nano ve micro influencer pazarlama platformu olan Teamfluencer var!
Girişimin Genel Bilgileri
Girişimin Adı: Teamfluencer
Kurucu Ortaklar: Dilara Bostancıoğlu , Ilgım Öztürk
Girişimin Aşaması: Büyüme, Ödeyen Müşteriler
İş Modeli: Pazaryeri
Sektör Bilgisi: Influencer Pazarlama
Konum: Türkiye & ABD
Teamfluencer‘ın hikayesi nedir?
Teamfluencer influencer pazarlamaya yeni bir bakış açısı sunmak, sektöre nano-influencer pazarlamayı getirerek klasik influencer pazarlama sistemini değiştirmek amacıyla 3 sene önce Dilara Bostancıoğlu ve Ilgım Öztürk tarafından kuruldu. Teamfluencer’ı Google Ads’in influencer pazarlama versiyonu olarak düşünebilirsiniz. 250.000 kişilik ağı ile dünyadaki en geniş nano-influencer ağına sahip platform bugüne kadar Nike, Pepsi, Amazon, McDonald’s gibi birçok markanın nano-influencer iletişimini gerçekleştirdi.
Rekabet söz konusu olduğunda Teamfluencer‘ı nasıl farklılaştırıyorsunuz?
Teknolojimiz bizi rakiplerimizden farklı kılıyor. Platformumuzda markalar kendi hedef kitlesinden en uygun influencer profillerine ulaşabilmek için Yapay Zeka, Görüntü İşleme, Detaylı Demografik Filtreleme gibi özellikler kullanabiliyor.
Başarılı bir şekilde ürünü pazara indirmenin yolları nelerdir?
Kendi keşfettiğimiz yöntem mass nano-influencer marketing. Teamfluencer olarak hem kendi markamız hem de çalıştığımız markalar için sunduğumuz çözüm sosyal medyada yüksek etkileşim oranına sahip, takipçi kitlesi kendi arkadaş çevresinden oluşan yüzlerce nano-influencer paylaşımları ile markaların sosyal medyada viral olmasını sağlamaktır.
Hangi pazar ve coğrafyalarda yer alıyorsunuz ve açılmayı öngördüğünüz pazarlar nereler?
Şu anda Türkiye’deki nano-influencer pazarını domine etmekteyiz. Yurtdışında ilk olarak ABD’ye, ikinci pazar olarak İngiltere’ye, üçüncü pazar olarak Çin’e açılmayı planlamaktayız. Müşterilerimiz influencer pazarlamaya aşina olan küçük, orta ve büyük işletmeler ve markalar olduğu için ve sosyal medya kullanım oranlarını baz alarak bu pazarları önceliklendirdik.
Teamfluencer‘ı kullanan kullanıcı/müşterilerin kazanımını nasıl yapıyorsunuz?
Kullanıcı kazanımı için sadece kendi yöntemimiz olan nano ve mikro influencer pazarlamasını kullanıyoruz. Tiktok ve Instagram’ı aktif bir şekilde kullanmamız kısa sürede Appstore ve Google Play Store’da trendlere girmemizi sağladı.
Müşteri kazanımı için Content Marketing, Google/Facebook Ads, SEO yapıyoruz.
Gelir kanallarınızı nasıl geliştiriyorsunuz?
Gelir kaynağımız influencer paylaşımı başına komisyondan oluşuyor. Gelir kanalımızı genişletmek için platformumuza markaların bakiye yüklemesini sağlayarak devamlı kullanıcılarımız olmasını sağladık.
Ekibinizi şu an kaç kurucu ortak ve çalışandan oluşuyor? Bugün ve gelecekte hangi alanlarda,hangi yetenekleri, hangi yöntemle ekibe katmayı düşünüyorsunuz?
2 kurucu ortağız ve toplamda 13 kişilik bir ekibimiz var. Influencer pazarlama teknolojilerine yeni bir boyut kazandırma vizyonumuz doğrultusunda teknik ve data analiz ekibimizi büyütmeyi planlıyoruz.
Daha önce yatırım aldınız mı? Aldıysanız yatırım süreçlerinize nasıl hazırlandınız ve turunuzu nasıl yönettiniz? Yatırım sonrası ilişkilerinizi nasıl yönetiyorsunuz?
Henüz yatırım almadık.
Bir girişim yatırım almadan önce neleri hesaba katmalı? / Kendini nasıl hazırlamalı?
Yatırım almaya hazırlanan bir girişim olarak sektörümüzün dinamiklerine hakim, bize sağlayacağı yurt içi/yurt dışı network ile büyümemizi hızlandıracak uygun bir yatırımcı arayışındayız. Bu aşamada detaylı finansal projeksiyon ve stratejik planımızı hazırlıyoruz, mentorlardan ve yatırımcılardan aldığımız geri bildirimleri hızlıca uygulamaya önem veriyoruz.
Bulunduğunuz sektörün gelişimini ve büyümesini nasıl öngörüyorsunuz?
Influencer pazarlama hızlı büyüyen bir sektör. Uzun vadede influencer pazarlama sektörünün nano-influencerlar aracılığıyla büyüyeceğini ve ölçekleneceğini ön görüyoruz.
Planladığınız bir ‘’exit’’ stratejiniz var mı? Kendinizi nerede görmek istiyorsunuz?
Teamfluencer olarak şu anki aşamada bir exit planımız bulunmuyor, uzun vadeli vizyonumuz nano-influencer dendiğinde akla gelen global anlamda en büyük platform olmak.
Girişimciliğe başladığınız ilk gündeki kendinize bir tavsiye verecek olsanız bu ne olurdu?
Girişimciliğe henüz 16 yaşında başlayan iki ortak olarak bu süreçte önümüze çıkan birçok probleme çözüm odaklı bir bakış açısı ile yaklaştık. Girişimciliğe yeni başlayan Dilara ve Ilgım’a vereceğimiz tavsiye hata yapmaktan korkmaması, öğrenmeye ve değişime açık olması gerektiği olacaktır.
Girişimlere Erişim: Startup Borsa
Türkiye’nin önde gelen teknoloji girişimleri Startup Borsa’da girişim profili oluşturarak bilinirliğini arttırır. Girişimler, yatırımcılara erişebildiği gibi, yatırımcılar da diledikleri girişimlerden rapor talep edebilirler.