Girişimlerin dijital sahnesinde bugün, geliştirdikleri algoritma sayesinde dijital pazarlamanın kurallarını değiştiren Earnado var!
Girişimin Genel Bilgileri:
Girişimin Adı: Earnado
Kurucu Ortaklar: Barış Korkmaz, Devrim Ekmekçi, Haluk Çakan
Girişimin Aşaması: Büyüme aşaması (10 farklı ülkede 160 müşterisi var)
İş Modeli: SaaS
Sektör Bilgisi: B2B Marketing
Konum: İstanbul, Türkiye
Şirketinizin hikayesi nedir?
Earnado olarak Google, Facebook ve rakiplerden aldığımız verileri gözeterek dijital pazarlama konusunda kararlar verebilecek bir algoritmamız var. Bu sistem sayesinde şirketleri saniyeler içerisinde inceleyerek yol haritası oluşturuyor ve verilerden hareket ile görevler meydana getiriyoruz. Yapılması gereken görevleri ise Earnie adını verdiğimiz online çalışanlar uyguluyorlar. Hem gençlerin hem de şirketlerin hayatını değiştirerek ekosisteme değer yaratıyoruz.
Rekabet söz konusu olduğunda ürününüzü/servisinizi nasıl farklılaştırıyorsunuz?
Earnado oluşturmuş olduğu teknoloji sayesinde rakiplerinden çok daha hızlı kararlar veriyor ve uyguluyor. Örneğin insan gücü gerektiren analiz, strateji ve planlama gibi kısımları sistem kendi hazırlıyor. Google reklamlarına karar verebiliyor ve yönetiyor. İnsan gücü gerektiren yerlerde ise çok iyi tarif edilmiş görevler Earnie adını verdiğimiz, seçilmiş online çalışanlar tarafından gerçekleştiriliyor. Bu sayede ikame bir hizmette, şirketler 10 birim iş alırken Earnado’da 30 birim iş alabiliyor. Böylece çok daha yüksek standartlarda, hızlı ve uygun fiyatlı SEO, sosyal medya ve reklam yönetimi sayesinde işlerini büyütebiliyorlar.
Başarılı bir şekilde ürünü pazara indirmenin yolları nelerdir?
Kendi adımıza söyleyebiliriz ki, tüm dijital mecralarda aktif bir şekilde yer alıyoruz. Web sitemizin 40.000’in üzerinde aylık tekil ziyaretçisi bulunuyor. Youtube kanalımızda 200.000’den fazla izlenmeye sahibiz. Instagram, LinkedIn üzerinde aktif bir şekilde içerik üretiyoruz. Bu sayede müşteriler buluyor ve işimizi ölçeklenebilir bir şekilde büyütebiliyoruz.
Hangi pazar ve coğrafyalarda yer alıyorsunuz ve açılmayı öngördüğünüz pazarlar nereler? Neden?
Şu an 10 farklı ülkede müşterilerimiz bulunuyor fakat ağırlıklı olarak Türkiye pazarındayız. Almanya ve Hollanda gibi pazarlara açılmayı düşünüyor ve Avrupa’dan ikinci tur yatırımımızı almayı hedefliyoruz.
Ürününüzü/servisinizi kullanan kullanıcı/müşterilerin kazanımını nasıl yapıyorsunuz?
Dijital pazarlamayı ve partner satışlarını aktif bir şekilde kullanıyoruz. Instagram, Google gibi platformlardan talep topluyor, bu mecralarda içerik üreterek sektörde marka bilinirliğimizi arttırmaya çalışıyoruz.
Gelir kanallarınızı nasıl geliştiriyorsunuz?
SEO, sosyal medya ve reklam yönetimi konularında şirketlerin büyümesine yardımcı olurken Youtube geliştirme asistanı, web sitesi geliştirme ve içerik yönetimi konularında da ek gelirler yaratıyoruz.
Ekibiniz şu an kaç kurucu ortak ve çalışandan oluşuyor?
3 kurucu ortak ve 10 çalışan ile büyümemizi sürdürüyoruz. Gelecek aylarda yazılım ekibini ve satış ekibini güçlendirmeyi öngörüyoruz.
Daha önce yatırım aldınız mı?
2020 başında 500.000 TL yatırım aldık. Bu yatırım turunda iş modelimizi ve yapabileceklerimizi anlatarak gelir elde etmiş ve modelimizi ispatlamıştık. Aylık düzenli olarak yatırımcılarımız ile görüşüyoruz.
Bir girişim yatırım almadan önce neleri hesaba katmalı? / Kendini nasıl hazırlamalı?
Bir girişim eğer ilk defa yatırım alacaksa özellikle ülkemizde iş modelini kanıtlamalı, müşteri elde edebileceğini, büyüyebileceğini seslendiği yatırımcılara gösterebilmeli. Ekibin ve girişimcinin gücü de bu ispatlamadan sonra belli olur. Bunun dışında elbette büyük hayaller kurabilmeli, işini 30 kat 40 kat nasıl büyütebilir bunun hayalini kurmalı.
Bulunduğunuz sektörün gelişimini ve büyümesini nasıl öngörüyorsunuz?
Dijital pazarlama alanı her geçen gün hızla büyüyor ve Earnado modeline duyulan ihtiyacı da bununla beraber gözlemleyebiliyoruz. Verilere bakarak analizler yapan uzmanların yerini sistemler alabiliyor. Bu nedenle pazarlama uzmanlığının gelecekte Earnado ile birlikte şekilleneceğini düşünüyoruz. 🙂
Planladığınız bir ‘’exit’’ stratejiniz var mı? Kendinizi nerede görmek istiyorsunuz?
Hedefimiz bir gün borsaya açılmak. Pazarlama konusunda destekler sunan şirketlerin sayısını ve büyüklüğünü inkar edemeyiz ve markaların Earnado’yu satın alması söz konusu olabilir. Ancak özellikle pazarlamayı değiştirmeyi hedefleyen bir yapı olduğumuz için hızlı yatırım alma kapasitesi ile birlikte exit gerçekleşmeden borsaya da açılabileceğine inanıyoruz.
Girişimciliğe başladığınız ilk gündeki kendinize bir tavsiye verecek olsanız bu ne olurdu?
Earnado ile birlikte öğrendiğimiz en kıymetli şeylerden biri, hızlı bir şekilde büyümenin önemi. Özellikle, yeni bir girişime başlıyorsanız her ay hızlı bir büyüme yaşamanız ve sürekli olarak kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Eğer bu büyümeyi yaşarsanız, hayalleriniz ve hedefleriniz de şekil değiştirerek gelişiyor ve iyileşiyor. O nedenle hızlı bir büyüme içerisinde olmak son derece önemli.
Earnado gibi, Startup Borsa‘da girişiminizi listeleyerek sizde bilinirliğinizi arttırabilirsiniz. Kurumsal ve bireysel yatırımcılara tek bir platform üzerinden erişebilir ve dijital sahnede yerinizi alarak bilirliğinizi oluşturabilirsiniz.