Skip to main content

Girişimlerin dijital sahnesinde bugün; e-ticaret web sitenizi oluşturmak ve ürününüzü kullanıcıya eksiksiz sunmanıza yardımcı olan girişim Shoplink.az var!

Girişimin Genel Bilgileri

Girişimin Adı: Shoplink.az

Kurucu Ortaklar: Ağa Mustafayev, Vaqif İbrahimov, Samir İbrahimov

Girişimin Aşaması: Ödeyen Müşteri

İş Modeli: Yazılım

Sektör Bilgisi: E-Ticaret Yazılımı 

Konum: Bakü

Shoplink startup borsa'da
Shoplink Startup Borsa’da!

Shoplink.az‘ın hikayesi nedir?

Uzun yıllardır Azerbaycan’da ürün müdürlüğü, programlama ve dizayn uzmanlık alanında çalışarak birçok yeni şirketlerin markalaşmasına yardımcı oluyoruz, bu işi zaten yapıyorduk. Sonunda düşündük ki neden özel bir markamız yok.  

Böylece Hublink doğdu. Bu şirketin çatısı altında işlerimizi devam ettirirken Azerbaycan’da e-ticaret site kurulmasında çok büyük fiyatlanma ve bir boşluk olduğunu fark ettik. O gün Shoplink platformunu kurmaya karar verdik ve son süratle çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. 

Rekabet söz konusu olduğunda ürününüzü/servisinizi nasıl farklılaştırıyorsunuz?

Rakiplerimizden bizi ayıran başlıca özelliğimiz müşterilerimizin e-ticaret sitelerini hiçbir yazılımcıya veya teknik desteğe ihtiyaç duymadan kurulumunu kendileri yapabiliyor olması. Müşterilerimiz herhangi bir desteğe ihtiyaç duyduklarında çok kısa sürede yanıt alabiliyorlar. Aynı zamanda yerli ve yabancı ödeme sistemlerinin kurulumunun müşterilere ekstra zaman kazandırması.

Başarılı bir şekilde ürünü pazara indirmenin yolları nelerdir?

İyi ve güçlü ekip, biraz finansal destek, ihtiyaçtan doğan kaliteli bir ürün.

Hangi pazar ve coğrafyalarda yer alıyorsunuz ve açılmayı öngördüğünüz pazarlar nereler? Neden?

Shoplink şu an Azerbaycan’da perakende sektöründeki farklı firmalara hizmet veriyor. Hediye satıcısından hatıra banknot satıcısına, kutu üreticisinden parfüm markalarına onlarca sektörden bahsedebiliriz. Her geçen gün farklı sektörlerden talepler gelmeye de devam ediyor. 

2022 planlarımızda öncelik olarak Türkiye, Gürcistan ve Rusya pazarına girmeyi ardından ise Avrupa pazarını hedefliyoruz. 2023’de Amerika’nın bu iş modeline çok alışık ve ürün satıcı-alıcısı da fazla olduğu için orada da pazarda kendimize yer bulacağımıza inanıyoruz. 

Ürününüzü/servisinizi kullanan kullanıcı/müşterileri kazanımını nasıl yapıyorsunuz?

Shoplink bugüne kadar tüm müşterilerini sosyal medya reklamları, Google Ads ve PR çalışmaları ile kazandı. E-ticaret sitesi açmak isteyen müşterinin sanal dünyada bizi daha fazla aradığını biliyoruz ve onların bizi bulabileceği yerlere reklam veriyoruz. Müşteriyi elimizde tutmak için de açmış oldukları e-ticaret sitelerinde daha fazla ürün satmak için onlara tüyolar veriyoruz. Yaptığımız bazı iş ortaklıkları ile de ürünlerinin ve markalarının tanıtımlarına destek oluyoruz. 

Gelir kanallarınızı nasıl geliştiriyorsunuz?

Site kurulduğunda yazılımın alınma bedeli üzerinden gelirimizi sağlıyoruz. Ayrıca özel tasarım ve ek hizmet isteyen müşterilerimize de alım bedeli dışında teklif gönderiyoruz. 

Ekibiniz şu an kaç kurucu ortak ve çalışandan oluşuyor? Bugün ve gelecekte hangi alanlarda, hangi yetenekleri, hangi yöntemle ekibe katmayı düşünüyorsunuz?  

Şu anda 3 kurucu ortak ve 1 teknik destek personelimiz ile müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Müşterilerimiz e-ticaret, ürün detay metinleri ve SEO konusunda destek talep ediyorlar. Kısa bir zaman içerisinde Metin Yazarı ve SEO Uzmanlarını da ekibimize katmayı düşünüyoruz.

Daha önce yatırım aldınız mı? Aldıysanız yatırım süreçlerine nasıl hazırlandınız ve turunuzu nasıl yönettiniz? Yatırım sonrası ilişkilerinizi nasıl yönetiyorsunuz? (KPI, düzenli rapor paylaşımı vb.)

Henüz bir yatırım almadık kendi bütçemiz ve müşteri kazancımız şirketimizi büyütmeye yetiyor. Startup Borsa içerisinde yer alan KPI yönetim bölümünden raporlarımızı düzenli oluşturuyoruz. Verdiğiniz destek için çok teşekkürler!  

Bulunduğunuz sektörün gelişimini ve büyümesini nasıl öngörüyorsunuz?

Pandemi süreci ülkemizde yeni kararlar almayada yol açtı ve dijitalleşme ihtiyacını arttırdı. Böylelikle e-ticaret sektörü hızlı bir şekilde büyüme gösterdi. Coğrafi olarak mağazalarında satış yapan ve e-ticaret sitesi olmayan markalar, e-ticaretin önemini anlamaya başladı. Böylelikle perakende sektörüne girecek veya sektörde olan markaların e-ticaret sitelerine talebi arttırdı. Yaptıkları satışlar ile e-ticarete olan inançları da böylece artmış oldu. Pandemi sonrasında da e-ticaretin bir zorunluluk olduğunu düşüneceklerini ve kurumsal kimlik çalışmalarında e-ticaret sitesini ön sıraya alacaklarını düşünüyorum. 

Planladığınız bir ‘’exit’’ stratejiniz var mı? Kendinizi nerede görmek istiyorsunuz?

Exit için ilk planımız müşteri sayımızı arttırmak ve iş ortağı ağımızı büyüterek kendi coğrafyamızda en az 3 ya da 5 ülkede yer almak. Sektördeki rakiplerimizin büyüme stratejilerini her daim izliyor, bu yolda biz nasıl daha iyi olabiliriz diye ürünümüzü geliştiriyoruz. Yerel bir yazılım markası olarak kalmak istemiyoruz, gittiğimiz tüm ülkelerde Shoplink ile e ticaret sitesi açabilmeyi mümkün kılmak en büyük hedeflerimiz arasında.

Girişimciliğe başladığınız ilk gündeki kendinize bir tavsiye verecek olsanız bu ne olurdu?

Asla Pes Etme. 

Girişimlere Erişim: Startup Borsa

Türkiye’nin önde gelen teknoloji girişimleri Startup Borsa’da girişim profili oluşturarak bilinirliğini arttırır. Girişimler, yatırımcılara erişebildiği gibi, yatırımcılar da diledikleri girişimlerden rapor talep edebilirler.